Translate

19 Ocak 2014 Pazar

Siyah nokta neden oluşur, siyah noktalar nasıl geçer, siyah noktalar için alternatif çözümler

Herkesin yaşamının bir döneminde muhakkak karşılaştığı,gidermek için çeşitli metodlar denediği ve genel olarak “siyah nokta” adıyla bilinen komedon, fazla rastlanan bir cilt problemidir. Bu da sivilce gibi deride bulunan yağ bezlerinden dolayı oluşur ve genel sağlığı etkilemez.
Neden olur? 
En önemli nedeni, yağ üretimi artışıdır. Ergenlik dönemindeki hormonal değişimler ve etkiler nedeniyle, yağ bezleri büyür ve yağ üretimi artar. Yağ bezlerinin salgıladığı yağ, cilt gözeneklerinden atılması beklenir ama fazla üretilen bu yağ, gözeneklere ulaşan kanalları yoğunlaşmış yağ kütlesi nedeniyle tıkar. Tıkanmanın tam olduğu durumlarda komedona (sivilcenin ilk bulgusuna) rastlanır. Yani siyah nokta aslında sivilcenin bir başlangıç dönemidir. Her siyah nokta sivilceye dönüşmez ama her sivilce siyah noktanın oluşum evresinden geçer.

Derialtında ve içindeki sebum nedeni ile beyaz renkte olduğunda buna “kapalı komedon” denilir.
Tıkanma tam olmazsa, ucunda doğal bir boya nedeni ile siyah renkte bir tıkaç oluşur. İşte bu da “açık komedon” dur.
Deride bulunan floro bakterileri, yağdan tıkalı olan bu kanal içinde enfeksiyona yol açabilirler. Böylelikle, kırmızı, iri, iltihaplı sivilceler oluşur. Böyle sivilceler iz bırakabilir, iyileştirilmeleri daha zordur. Ağızdan antibiyotik ve başka sivilce ilaçları gerekebilir. Siyah noktaların sivilceye dönüşmeden uygun şekilde tedavisi yapılması gerekir.
siyah nokta neden olur 3 150x150 Siyah noktalar neden olur? Siyah nokta tedavisi nasıl yapılmalıdır?
Siyah nokta artışı neden olur?
Bazı kozmetik ürünler, adet kanamalarından 2 gün-bir hafta öncesi, terleme, ayrıca bazı kişilerde güneş ışığına sık maruz kalma siyah noktaları çok fazla artırır.
Siyah nokta tedavisi:
Siyah nokta tedavisi aslında basit uygulamalar ile çözüme ulaşabilir. Çünkü yukarda anlattığımız üzere, amaç tıkanmış olan yağ kanallarını temizleyip açmaktan ibarettir.
siyah nokta neden olur 2 150x150 Siyah noktalar neden olur? Siyah nokta tedavisi nasıl yapılmalıdır?
Bunun için önce genişçe bir tavaya biraz su koyun ve ocakta kaynatın. Kaynamakta olan suya, dikkatli bir şekilde yüzünüzü yaklaştırın. Cildinizi yakmadan 3-5 dakika kadar yüzünüze buhar banyosu uygulayın.
Buhar cildinizin gözeneklerini genişletecek, temizlik için uygun ortam yaratacaktır. Eczanelerden bulacağınız daha önce hiç kullanılmamış enjektörün iğnesini çıkarın. İğnesiz enjektörü siyah noktaları tam ortalayacak şekilde cildinize hafif baskılar yapın. Bu aşamada siyah noktaların kolayca enjektör içine çıktığını göreceksiniz. Sonra bol su ile yüzünüzü yıkayın ve uygun kremleriniz varsa kullanın.
Siyah nokta tedavisi için alternatif öneriler:
Yarım su bardağı su, 3 çorba kaşığı elma sirkesi karıştırılıp kaynatılır. Ocak kısılıp yüze bir örtü örtülür ve 10-20 dakika kadar yüz buharda tutulur. Sonra yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesiyle yüz silinir. Bu, haftada 2 kez yapıldığında hem siyah noktalar kaybolur hem de cilt parlaklığı sağlar, cildi güzelleştirir.





0 yorum:

Yorum Gönder