Translate

25 Ocak 2014 Cumartesi

Sivilce neden çıkar nasıl tedavi edilir






Sivilce Nedir? Sivilce, ciltteki yağ bezlerinin faaliyetlerindeki bozulma sonucu meydana gelen bir hastalıktır. İnsanların %80′i hayatlarının belli dönemlerinde sivilce (akne) problemi lekarşılaşmaktadır. Bu sivilcilerin tamamına yakını zamanla ortadan kalkmaktadır.
Sivilce, genellikle yüzde görülmekle birlikte vücudun farklı bir çok yerinde de görülebilmektedir. Bunlar arasında boyun, göğüs, sırt, omuzlar ve bazen kalçalar sayılabilir.
Sivilce bir deri hastalığı olarak değerlendirilmektedir ancak genel sağlık açısından bir zararı yoktur. Özellikle yüz bölgesinde çıkan sivilcelerin oluşturduğu en önemli sorun estetik yani görünüm olarak kişiyi rahatsız etmesi ve buna bağlı olarak da ruhsal etkidir.
Sivilceler ergenlik çağında sıkça görülmekle birlikte her yaştaki yetişkinlerde de görülebilmektedir.
Sivilce Nedenleri: Sivilceye neden olan etkenlerin başında kalıtım gelmektedir. Bunun yanında stres, adet dönemlerinde hormonal değişikliklere bağlı olarak meydana gelen değişmeler, bazı ilaçlar ve kozmetik maddeler sayılabilir.
Sivilce Tedavisi: Sivilcelerin çoğu dönemsel ve geçicidir ve zamanla kendiliğinden geçecektir. Burada dikkat edilmesi gereken bir konu da sivilceleri sıkmanın doğru olmadığıdır. Bu, deride kalıcı sivilce izleri oluşmasına sebep olabilir. Bununla birlikte sivilceler uzun süre devam eder ve tedavi edilmezse kalıcı hal alabilirler. Bu nedenle, uzun süre geçmeyen ve aşırı şekilde deride oluşan sivilcelerin tedavi edilmesi önerilir.
Fakat bu tedavi kısa süreli değildir ve zaman içerisinde sivilceler yeniden çıkabilmektedir. Yani sivilce tedavisinde sabır önemlidir.
Sivilce tedavisi için pek çok sivilce ilacı ve kremi vardır, fakat bu ilaç ve kremleri bilinçsizce kullanmak daha zararlı da olabilir. Ayrıca, sivilce bitkisel doğal yaklaşımlarla da azaltılabilir. Sivilce tedavisinde yüzeysel tedavi, antibiyotik tedavisi ve hormon tedavisi gibi yöntemler kullanılır. Herkesin ihtiyaç duyacağı tedavi şekli kendine özgüdür. Bu nedenle hangi tedavinin uygulanacağına doktor karar verecektir. Hangi tür tedavi olursa olsun, tedavinin uzun süre alabileceği unutulmamalı ve sabırlı olunmalıdır.
Sivilceleri gidermek için ilaçlardan önce sağlıklı ve dengeli beslenmeye, yeterince su içmeye ve egzersiz yapmaya önem vermelidir. Sağlıklı beslenen bir kişide sivilce oluşması ya hiç gerçekleşmeyecek ya da çok daha az görülecektir. Bu nedenle, öncelikle sağlıklı beslenmek, alkol ve sigaradan uzak durmak ve düzenli egzersiz ve yürüyüş yapmak en iyi tedbir olacaktır.
kaynak:http://urlji.com/v2g0fv

0 yorum:

Yorum Gönder