Translate

19 Ocak 2014 Pazar

Sivilce (akne) bitkisel çözüm yolları, sivilce izleri


Çoğunlukla yüz, sırt ve göğüste görülen akne, yağ bezleriyle ilgili bir deri hastalığıdır. Ergenlik dönemi sorunu olduğundan dolayı 12-25 yaş arası görülen bu hastalık, insanda ciddi anlamda psikolojik sorunlar oluşturmaktadır. Akne, yağ bezlerinin kanalındaki tıkanmadan dolayı oluşan siyah nokta (komedon) nın içine akne bakterisinin yerleşmesi ile oluşur. Çoğunlukla kıl köklerinde görülen bu rahatsızlığın sebeplerinin en önemlisi ise, genetik yatkınlıktır. Ayrıca hormon bozukluğu, stres, yağlı ve kalitesiz kozmetik ürünleri, cilt kirliliği başlıca nedenler arasına girmektedir. Herhangi bir yiyeceğin veya içeceğin akne oluşturduğu fikri henüz kanıtlanmamıştır. Ancak, eğer bir yiyecek veya içecek cildinizde akne oluşturduğu düşünüldüğünde, o yiyecek veya içecekten uzak durulmalıdır.

Akne izleri
Akne kesinlikte sıkılmamalıdır. Sıkılan aknedeki bakteriler çevre kistlere yayılarak yeni akne oluşumuna neden olur. Ayrıca sivilceler, sıkılıp ve yolunduğu takdirde ciltte lekeler meydana getirmektedir. Üstelik bu izler önlemi alınmaz ise uzunca bir zaman vücudumuzda konaklayabilirler. Bunun için özellikle akne ile uğraşılmaması gerekmektedir.  Eğer sivilce izleri oluşmuş ise bir uzmana başvurmak gerekebilir.

 Akne tedavisi uzmanlar tarafından antibiyotikler, retinoidler ya da A vitamini türevleri, isotretinoin bulunan akne ilaçları ile giderilebileceği gibi, bitkisel tedavi yoluyla da akne izlerine çözüm bulunabilmektedir. Her derde deva olduğu bilinen bitkilerin, akne üzerindeki etkileri de oldukça büyüktür.

Bitkisel akne tedavisi
  • Limon suyu, akne için mucizevî etkiye sahiptir. Hem ciltteki akne izlerini yok eder hem de yeni sivilce oluşumunu engeller.
  • Adaçayı demlendikten sonra akne üzerinde uygulandığında, akneleri gidermeye yardımcı olur.
  • Ihlamur çayı ise vücuttaki bakterileri temizlediğinden dolayı sivilce oluşumunu azaltmaktadır.
  • Atkuyruğu, biberiye ve papatya gibi şifalı bitkiler kaynatıldıktan sonra, 1 gün suda bekletilmiş ayva çekirdeği ile karıştırılıp sorunlu bölgeye sürülebilir.
  • Himalaya tuzu, yine aynı şekilde akne tedavisi için yardımcı olmaktadır. Bunun için, himalaya tuzunu 1 hafta suda beklettikten sonra, o su ile maske yapmamız yeterlidir.
  • Çay ağacı yağı, lavanta yağı, karanfil yağı, kayısı yağı ve bergamot yağı da sivilcelere iyi gelmektedir.







Kaynak: http://bitkiseltedaviuzmani.blogspot.com/search/label/akne%20tedavisi

0 yorum:

Yorum Gönder