Translate

16 Ocak 2014 Perşembe

Kalp romatizması tedavisi,belirtileri











KALP ROMATİZMASIKalp romatizması kalp ve kapakçıklarda görülmektedir. Buradaki romatizma sonucu meydana gelen hasarda kalpte görev kayıpları meydana gelir. En sık karşılaşılan nedeni iyi tedavi edilmeyen boğaz enfeksiyonlarıdır.
Boğaz enfeksiyonları iyi tedavi edilmediğinde eklemlerde iltihaplanma meydana getirir. Buradaki romatizmanın kalbe ulaşıp, kalp kapaklarında da iltihaplanmaya neden olması ve bu iltihap nedeniyle kalp kapaklarının daralması ve yetersizliği durumuna Kalp Romatizması denir.
Bu sebeple, boğaz enfeksiyonlarında verilen ilaçların doktorun tavsiye ettiği bitime kadar kullanılmasına dikkat edilmelidir.

BELİRTİLERİ NELERDİR
Nefes daralması
Kuru kuru öksürme
El ve ayaklarda üşüme, morarma ve şişlikler
Yorgunluk
Sık sık karşılaşılan soğuk algınlığı

TEDAVİSİ NASILDIR?Her hastalıkta olduğu gibi erken teşhis çok önemlidir. Buna ilaveten hastalıklara yakalanmadan tedbir alınması. Tedavide istirahat de çok önemlidir.
İlaç olarak ise bakterileri tamamen yok eden antibiyotik tedavisi uygulanır. Doktorunuz önerirse kortizon dışı antiromatizmal ilaç ve depo-penisilin enjeksiyonu da yapılabilir.
Birçok zaman sadece ilaç tedavisi yeterli iken, ilerleyen yaşlarda, yaşlılıktaki doku bozulması da eklendiğinde bu durum kalbi zorlamaya başlar. Bu yetersizlikte balon valvüloplasti, kapakların tamiri veya değiştirilmesi gibi tedavi yöntemleri gerekli hale gelebilir.
Tedavide devamlılık çok önemlidir. Bu hastalar çok uzun yıllar yaşayabilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder