Translate

18 Ocak 2014 Cumartesi

Bronşit nedir ve bronşitin bitkisel çözüm yolları

Bronşit bir çeşit nefes darlığıdır. Bunun sebebi akciğerlerdeki bronşların hastalanmasından kaynaklanmaktadır. Nefes borularının iltihaplanması olarak da bilinmektedir. Bronşit akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrılır. Bronşit hastalığının ortaya çıkmasına soğuk yeme içme, üşütme, kirli ve tozlu havalar sebep olmaktadır.
Pratik Bitkisel Formüller
• Öksürük otu bronşit hastalığında etkili bir ilaçtır. Akut ve kronik bronşite iyi gelmektedir. Ayrıca nezle ve gribe de iyi gelen şifalı bir bitkidir.
• Bronşitte bir başka şifalı bitki ise ebegümecidir. 1 bardak kaynar suyun içerisine 5-6 gram kadar ufalanmış ebegümeci konulduktan 10 dakika kadar bekletilir ve günde bu elde edilen çaydan 2-3 bardak içilir.• 3 gram kekiği bir bardak suyun içerisine koyduktan 10 dakika kadar bekletilir. Bu elde edilen sıvı karışımdan günde 3 bardak kadar tüketilmesi gerekir.
Bronşite iyi gelen bitkiler
Sabun Otu: Bitkinin içeriği yapılan araştırmalar sonucu ağrı kesici etkilerinin olduğu saptanmıştır. Sabun otu için her gün 250 ml. kaynatılmış suyun içerisinde bir çay kaşığı karıştırılarak elde edilir.
Isırgan Otu: Isırgan otunun yapraklarını ve suyunu bal ve şeker ile karıştırmanız durumunda bronşit ve astım hastalıklarına karşı adeta bir kalkan vazifesi göreceğini fark edeceksiniz.
Sarımsak: Antiviral ve anti bakteriyel bakımından oldukça zengin olan sarımsak bronşit hastalığında içinde bulunan bu belirttiğimiz maddelerden dolayı büyük bir fayda sağlamaktadır. Sarımsak bronşit vb. hastalıklara karşı bir zırh olacağı gibi aynı zamanda gribe ve soğuk algınlığına karşı da önemli bir silahtır.



0 yorum:

Yorum Gönder