Translate

18 Ocak 2014 Cumartesi

Bademcik şişmesi, bademcik iltihabı bitkisel çözüm yolları

Bademcik ağızda, dilin arka tarafında bulunan lenf bezleri olarak bilinmektedir. Bademcik iltihabı özellikle 9 yaşın altındaki çocuklarda çok sık görülmektedir.
Bademcik iltihabı için bitkisel çözümler
• Sayacağım şifalı bitkilerin hepsi ya da olabildiği kadarını karışımın içerisine dahil etmeye çaba gösterin. Bu şifalı bitkiler; kekik, böğürtlen, okaliptüs, sinirli ot, kuşburnu, kayışkıran, ıhlamur. Bu saydığım bitkileri 2 litre kadar suyun içerisine atıp, yaklaşık 1 saat süre demledikten sonra elde edilen sıvıyı gün 1 gün içerisinde su yerine tüketilmesi gerekmektedir.
• Bademcikte iltihabı boşaltmak için ağız içerisinden tuz sürülmesi gerekir.
• Bir başka pratik bitkisel çözüm ise erik yaprakları ile yapılır. Erik yaprakları, su ile kaynatıldıktan sonra ağızda gargara yapılması gerekir.
• Kenevir de bademcik iltihabının çözümünde etkili bir bitkidir. 1 bardak kadar suyun içerisine 1 kaşık kadar dövülmüş bir şekilde kenevir konduktan sonra yaklaşık 10 dakika bekletilir ve elde edilen sıvı 1 gün içerisinde içilir.• 10-12 gram kadar adaçayını, 1 bardak kaynar vaziyette olan suya koyup ardından 5 dakika kadar bekleriz. Elde edilen sıvı boğazda gargara yapılır.
Bademcik iltihabına ne iyi gelir?
Böğürtlen: Böğürtlen kökleri bademcik iltihabı tedavisinde en eski ilaçlardan biri olarak bilinmektedir.
Adaçayı: Adaçayının bademcik iltihabında boğazda gargara şeklinde tüketilmesi gerekir. Bunun sebebi ise adaçayının içerisinde var olan bir tanenin rahatlatıcı özelliğinden dolayıdır.
Sarımsak: Sarımsak da bademcik iltihabında oldukça iyi bir kök söktürücüdür. Günde 2 kapsül kadar tüketilecek olan sarımsak bademcik iltihabına iyi gelir.



0 yorum:

Yorum Gönder