Translate

18 Ocak 2014 Cumartesi

Baş ağrısı bitkisel çözümleri, baş ağrısı nasıl geçer ve baş ağrısı nedir

Baş ağrısını sebebini tek bir nedene bağlayamayız. Birçok sebebi vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz; grip, sinüzit, bademcik, fazla kan hücumu, dolaşım bozukluğu, göz bozukluğu ve daha birçok nedene bağlayabiliriz.
Baş ağrısının bitkisel çözümü
• Bayanların özellikle adet günlerinde sık sık rastladığı baş ağrısına karşı 1 çay bardağı suya, 1 çay kaşığı civanperçemi katıldıktan sonra 10 dakika kadar demlenmesi için beklenir ve ardından süzülür. Elde edilen karışımın bu süzülmüş sıvısı ise günde 2 defa çay bardağıyla içilir.
• Papatya, lavanta, kekik, karabaş otu karışımından 1 kahve kaşığı dozunda 1 çay bardağı suyun içerisine atıldıktan sonra 5 dakika kadar demlenmesi için beklenir. Ardından süzülür. Bu elde edilen karışımdan günde 2 ile 4 bardak arası içilmesi gerekir.
• Yaklaşık yarım çay kaşığı kadar zencefil tozu, 1 bardak kaynar vaziyetteki suya ekledikten sonra 10 dakika bekletilir ve bu karışımdan günde 3 bardak içilir.
Baş ağrısına iyi gelen bitkiler
Kekik: Bilim adamı Dr. John Heinerman 250 ml. kadar kaynar bir suyun içerisine bir çay kaşığı kadar kekik atmanın baş ağrılarına iyi geldiğini gözlemlemiştir. Ayrıca bunun dışında bu çay ile ağrıyan boyun, sırt vb. bölgelere kompres yaparak ağrıyı dindirebileceğiniz söylenmektedir.
Nane: Nane de baş ağrılarında etkili bir bitkidir. Kullanımı ise; bir miktar nane yağını alkol ile karıştırarak şakaklara doğru sürerek müdahale yapmaktır.
Sarımsak: Trombositler bildiğiniz üzere kanın pıhtılaşmasını etkileyen maddeler olup aynı zamanda migren ağrılarını da arttırma özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle bolca sarımsak ve soğan tüketmek trombosit ataklarını engellemede önemli bir yer tutmaktadır.



0 yorum:

Yorum Gönder