Translate

17 Ocak 2014 Cuma

Öksürük nedenleri ve bitkisel çözümleri

Öksürük tedavisi, öksürüğün kaynaklandığı sebebe göre değişebilmektedir

Kuru öksürük, genellikle, hava kirliliği veya fazla miktarda sigara kullanımı ile ortaya çıkar. Boğaz yolunu tahriş eden bu faktörler ortadan kaldırıldığında ve temiz bir hava ile bu tür öksürük genelde kesilir.
Öksürüğün en önemli nedenlerinden birisi de alerjik sebeplerdir. Normalde öksürük yok iken mekan veya çevre değişikliğinden dolayı öksürük başladı ise, öksürüğün sebebi allerjik olması muhtemeldir.
Bol sıvı almak, öksürüğün kesilmesi için faydalıdır. Bunun sebebi, suyun balgamı çözmesi ve bu şekilde öksürüğün şiddetinin ve boğaz kuruluğunun azalmasıdır.
Öksürük, nasıl olursa olsun, ihmal edilmemesi ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Öncelikle doktor tedavisi diyoruz.
Ayrıca, ilaç kullanmak istemiyor ve evde kendi imkanlarınız ile öksürüğü geçirmek istiyorsanız,
Öksürüğü Geçiren Doğal Karışımlar :
1 su bardağı yeni sıkılmış turp suyu ile 1 çorba kaşığı süzme bal karıştırılır. Temiz bir şişeye konup, 12 saat bekletilir. Büyüklere, saat başı birer tatlı kaşığı; küçüklere ise birer kahve kaşığı verilir.
* 2 su bardağı çiğ süte; 1 tane kuru incir doğranır. Kaynatıldıktan sonra, 20 dakika bekletilip, süzülür. Günde 2 kere, birer çay bardağı sıcak sıcak içilir.
* 1 su bardağı şalgam suyuna; 2 tatlı kaşığı süzme bal konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra sıcak sıcak içilir.
2 su bardağı çiğ süte; ince kıyılmış 5 diş sarmısak konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Suyuna; 1 çorba kaşığı bal ilâve edilip, iyice karıştırılır. Günde 3 kere, sıcak sıcak birer kahve fincanı içilir.
* 6 bardak suya, 1 kahve kaşığı nane, 1 kahve kaşığı kekik, 3 tane papatya çiçeği, 1 kahve kaşığı ıhlamur, 2 tane hatmi çiçeği konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra, temiz bir şişeye süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.
4 bardak suya; 3 tutam kurutulmuş elma kabuğu konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.
* 4 bardak suya, 1 çorba kaşığı ıhlamur, 4 tane hatmi çiçeği, 1 limonun kabukları ve 1 tatlı kaşığı tarçın konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz bir şişeye süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.
* 4 bardak süte, 10 gram salep ve 1 çay bardağı toz şeker konur. Koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Günde 2 kere, birer su bardağı içilir. İçerken, üzerine tarçın ve zencefil serpilir.




Kaynak : http://urlji.com/s0luee

0 yorum:

Yorum Gönder