Translate

7 Ocak 2014 Salı

İdrar Yollarında Yanma Nedenleri ve Tedavisi


Kişinin idrar yollarında ya da idrar yaparken yanma hissi birçok farklı nedenden dolayı olabilir. İdrar yollarında yanma hem kişinin hayatını olumsuz yönde etkiler hem de sağlığı açısından bir sorun olduğunun işaretidir.
İdrar yollarında yanmaya neden olan sebepler nelerdir?
İdrar yollarında yanmaya neden olan hastalık, rahatsızlık ve etmenler arasında: bel soğukluğu, idrar yolu enfeksiyonları ve idrar yolu iltihaplanmaları, ülser, mesane iltihabı, prostat iltihabı, mesane tümörleri, yumurtalık enfeksiyonları ve iltihapları, apandisit, prostat, sistit, alkol kullanımı, kahve ve çay tüketimi, asitli içecekler, baharatlı ya da acılı gıda tüketimi, hijyen ürünleri içinde bulunan kimyasal maddeler ve cinsel yaşam sırasındaki sorunlar yer alır.
İdrar yollarında yanmanın birçok nedeni olmasından dolayı doktora başvurulmalı ve hastalığa neden olan etmen bulunmalı.
İdrar yollarında yanma olan kişilerde yanma hissi 24 saati aşıyorsa, yanma hissi ile birlikte akıntı da var ise, sık sık idrara çıkması gerekiyorsa, idrar yanmasına titremeler veya ateş eşlik ediyor ayrıca sırt ağrıları da mevcut ise hemen doktora başvurmanız gerekir.
İdrar yollarında yanma tedavisi nasıl yapılır?
Öncelikle yukarıdaki durumların bulunduğu kişiler acilen doktora başvurmalı ve tedaviye başlamalıdır. İdrar yolları tedavisinde öncelikli olarak tanı ve teşhis konulur. İdrar yanmasına neden olan sebep veya sebepler bulunur ve bu rahatsızlıkların tedavi edilmesi ile genellikle idrar yollarında yanma şikayeti de tedavi edilmiş olur.


0 yorum:

Yorum Gönder