Translate

23 Nisan 2014 Çarşamba

Bebeklerde ve çocuklarda yüksek ateş

Beden ısısının yükselmesi (ateşlenme), vücudun bakteriyel ya da viral bir enfeksiyonla mücadele ettiğini gösteren bir durumdur. Vücudun savunma mekanizmalarının doğru bir biçimde çalıştığını işaret eder ve çevre ısısının gerekli koşullara getirilmesinin yanı sıra, ilaç kullanımı ile kontrol edilir.
Akut Viral Enfeksiyonlar
Vücuttaki enfeksiyonun kaynağı olan mikrop veya bakterilerin parçalanması, toksik maddelerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu zehirli maddeler, vücudun savunma hücreleriyle karşı karşıya geldiklerinde, beyinde bulunan ısıya duyarlı sinir hücreleri vücut sıcaklığını arttırır.
İnsan vücudundaki ısı, 37 dereceye ayarlıdır. Vücut sıcaklığı 38 dereceyi bulduğunda çocuk ateşlenmiş demektir. Bebek ya da çocuklarda görülen ateş, çoğunlukla aniden ortaya çıkan ve geçici olan viral enfeksiyonlara bağlıdır.
Bebeklerde, 3 ila 4. aya dek görülen ateşlenme, bakteriyel bir enfeksiyonu işaret ediyor olabilir. Bu açıdan, uzman hekime başvurmak gerekir. 4 aydan büyük bebeklerde ortaya çıkan 40 dereceden düşük ateş, ev koşullarında kontrol altına alınabilir.





Kaynak: http://urlji.com/jskcj2

0 yorum:

Yorum Gönder