Translate

28 Ocak 2014 Salı

Beyaz dişler sahip olmak ve çürük dişden kurtulmak

Prof. Dr. Ziya Mocan, yemek sonrası yenen elmanın ise dişleri temizlediğini söyledi.
Dişlerinizin hassas olmasından ve çabuk çürüdüğünden şikayetçiyseniz yediklerinizi yeniden gözden geçirmelisiniz. Ağız ve diş sağlığının beslenme ile yakından ilgisi olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan,diş eti kanamaları ve diş çürüklerinden koruyan, beyazlık veren besinleri sıraladı:

Çürükler, diş minesini aşındıran asitleri oluşturan şekerin ağızda parçalanmasıyla oluşur. Patates cipsleri, peynirli çerezler, börekler, kurutulmuş meyveler ağızda uzun süre kalabilen yiyeceklerdir. Yemeklerden sonra elma yenmelidir. Çünkü elma, dişleri ve diş aralarını temizler. Dişleri beyazlatmak için muzun kabuğunu dişlerimize sürmeli ve sürdükten sonra yıkamalıyız.

Sağlıklı dişler için karbonatla gargara yapın. Şeker emmekten ve sakız çiğnemekten kaçının. Çünkü şeker ağzınızda durdukça vereceği zarar da artar. Şekersiz sakızdan da sakının çürüğe neden olmaz ancak midenize zarar verebilir.Şekerli, kolalı içecekleri yudumlayarak ağzınızda tutmayın. Tatlının üzerine yeşil çay içmek dişleri korur. Tatlı yiyecekler sonrası dişlerinizi fırçalayın ve yeşil çay için. Çürüklere yol açan bakteriyi öldürmesi için kakule tohumu çiğneyin.

MEYANKÖKÜ DİŞ ÇÜRÜKLERİNİ AZALTIR

Çürüklerle mücadelede meyankökü olumlu sonuç verir. Ancak, yüksek kan şekeri veya kalp problemi olanlar meyandan uzak durmalıdır. Hassas ve kanayan dişetlerinin sebebi çoğu zaman beslenme yetersizliğidir. Özellikle minik damarları güçlendirmeye yardımcı olan rutin adlı bioflavonoidlerle beraber C vitamini kompleksi takviye edilir. Bioflavonoidler, özellikle sebzemeyve ve tohumlarda bulunur. Rutin karabuğdayda boldur. Dişeti kanamasına karşı flavonoid zengini üzüm, kereviz, kızılcık, elma yemelisiniz.



Kaynak: http://urlji.com/a1hcgm

0 yorum:

Yorum Gönder