Translate

26 Mart 2014 Çarşamba

Adet düzensizliği,nedenleri tedavi yöntemler





Pek çok kadının şikayet etttiği bir konu olan adet düzensizliği, ortalama 28 gün olan adet döngüsünün sıklığında, süresinde ya da kanama miktarındaki normal dışı durumlar olarak ortaya çıkabilir.
Adet düzensizliğinin nedenleri nelerdir?
 Gebelik dönemi ile emzirme döneminde, ergenlik öncesi ve menopoz sonrası adet görülmemesi normaldir. Ayrıca, her ay aynı gün adet görülecek diye de kendinizi şartlamamanız gerekir. Adet günlerinde bir kaç günlük değişiklikler olabilir. Kadınlarda hormon dengesini değiştiren doğum kontrol hapları gibi bazı ilaçlar da adet düzensizliğine neden olabilmektedir.
Stres gibi çeşitli dış etkenler nedeniyle bazı adetlerin beklenen zamandan önce ya da biraz geç gelmesi çok sorun teşkil etmezken bu durumun tekrar eden bir hal alması halinde adeti düzenleyici önlemler almak yararlı olacaktır. Bunun için adet düzensizliğine neden olan durum tesbiti için uzman bir doktor tarafından gerekli muayene ve tetkikler yapılır ve sonuca göre hareket edilir.





Adet düzensizliğine ne iyi gelir? 
Adet düzensizliklerinde soğan kürü tavsiye edilmektedir. Özellikle geç gelen adetin gelmesinde oldukça faydalıdır. Bir kaç dilime ayırdığınız orta boy bir baş soğanı, bir su bardağı suyun içerisinde 5 dakika kaynattıktan sonra ılıktan hallice içmeye bir kaç gün devam ederseniz faydasını göreceksiniz. Adet göremeyenler, sorunun nedenine de bağlı olmakla birlikte, her adet dönemi öncesi 1 hafta-10 gün kadar soğan kürüne devam eder ve bunu bir kaç adet dönemi üst üste yaparlarsa daha kalıcı sonuç elde edebilirler.
kaynak:http://urlj.com/emwelh

0 yorum:

Yorum Gönder